Look up to

February 15, 2011

Evige entreprenören Ted Valentins senaste sajt Lookup.to lanserades nyligen. Hans nya projekt innebär att man kan ge lite homage till någon man tycker har gjort något bra. På sätt kan folk få en klapp på axeln för sina insatser.

Alla sätt att uppmuntra till behjärtansvärda och icke-själviska initiativ är förstås lovvärda. Mer kärlek i världen är ju inte fel. Men nyttan är lite oklar kan jag tycka. Det blir lätt en intern angelägenhet för interneteliten där alla klappar varandra på axlarna och tycker de är förträffliga. Det är säkert sant förstås.

Vissa andra webbtjänster med feedback är mer nischade, exempelvis Soundcloud där man kan ge specifik feedback på en viss passage i en låt. Detta blir på ett sätt mer konstruktivt eftersom det kan leda till bättre musik.

Att vi kommer att få fler sajter med olika former av bedömning, ranking och rating är ingen svår gissning. Det kommer att gälla såväl företag som privatpersoner. Mer på detta tema kan du bland annat läsa i Futurewise tidigare nyhetsbrev på temat ultratransparens.


Postad i Allmänt | 1 kommentar »


1 kommentar på “Look up to”

  1. Av framtidsbloggen Feb 18, 2011 | Svara på inlägg

    Jag hade liknande tankar på en wikisajt på temat “Who is who” i internet-Sverige. Men den idén höll inte riktigt. Men det är intressant att få koll på personer och vad de gör. Rekommendationer på LinkedIn funkar sådär och känns lite krystat. Men någonstans kommer vi ju att bedömas av andra mer organiserat i framtiden (vare sig vi vill det eller ej).

    Kategorier skulle kunna öka lockelsen tror jag. Gränserna blir förstås svåra att dra mellan olika typer av arbeten, insatser och annat. Men precis som någon vill bli “borgmästare” för sitt lokala café så kanske man vill bli herre på täppan bland de som bloggar om heminredning?

Sorry, comments for this entry are closed at this time.