Aritificiell intelligens på gång?

February 13, 2011

Det har länge pratats om artificiell intelligens. Och när Deep Blue slog Kasparov i schack 1997 så trodde man att datorer snabbt skulle passera mänsklig intelligens. Så länge det gäller triviala logiska problem så överträffar de oss vida. Och till och med för mer avancerade logiska problem som schack. Men hur är det när det kommer till mer komplicerad kunskap?

14-16 februari kommer Jeopardy i USA att stå mellan två stormästare och IBMs superdator Watson. Vi kan redan nu ana utgången genom att kolla på denna upptaktsmatch. Vad händer när alla människor får tillgång till intelligens som denna som molntjänst? Behöver vi någonsin lära oss något mer i skolan eller är det bara ställa sina frågor till molnet? Vilken kunskap kommer då att vara viktig att ha? Mycket spännande utveckling att följa. Som Ray Kurzweil säger: “Datorer fortsätter att bli bättre. Människor blir inte bättre.”


Taggar: , , , , ,
Postad i Teknik | 1 kommentar »
  1. 1 Trackback(s)

  2. May 27, 2011: Framtidsbloggen » Blog Archive » 2046 har vi Watson i fickan - fast innan dess i molnet

Sorry, comments for this entry are closed at this time.