7 trender från Hem och villa

October 9, 2010

Strövade runt på mässan Hem och villa igår och sammanfattar lite trendspaningar nedan.

 1. Eklektecism – Blandningar mellan olika stilar, mellan gammalt och nytt syns överallt. Omtolkning av historien i nuets kontext tycks skapa en efterlängtad trygghet.

  Gammalt och nytt i skön kombination

 2. Detaljvalfrihet – Medan vi tidigare valde mellan massa olika blandare, duschmunstycken och toalettstolar så har nu valfriheten nått golvbrunnen. Ingen detalj är för oviktig för att sätt personlig prägel på. Inklusive disktrasor.

  Välj, välj, välj...

  ...välj, välj, välj.

  ...välj, välj, välj.

 3. DIMY (Do it more yourself) – Att sälja grejer blir allt mindre intressant. Men det handlar inte bara om “do-it-yourself”, man vill ta det ytterligare ett steg. Man ska inte bara gå en kurs i att gjuta betong, man ska gå en kurs i hur man gör plastformarna för att gjuta i betong. Allt som går att ytterligare dra ett steg till i vår jakt på självförverkligande kommer att göras det.

  Inte lära sig gjuta, lära sig göra gjutformar

  Inte lära sig gjuta, lära sig göra gjutformar

 4. Recycling – Inte någon ny trend i sig, men fortfarande relevant. Furoshiki House har med inspiration från Japan tagit fram “inslagspapper” i tyg som därmed blir återanvändbart. Klurig idé eftersom den har marknadsföringen inbyggd.

  Inslagstyg

  Inslagstyg

 5. Recycling DIMY – Sen kan man förstås se kombinationer på recycling och DIMY. Myrorna låter en själv bygga ihop kreationer utifrån gamla föremål. På så sätt kan man tillfredsställa sitt ego både genom att visa upp sin kreativa sida, samt att man bryr sig om världen. Och kanske mår världen lite bättre.
  Ateljé för ditt personliga varumärke

  Ateljé för ditt personliga varumärke

  Fantasifull kreation av gammalt junk

  Fantasifull kreation av gammalt junk

 6. Piggybacking – I brist på möjligheten att komma på egna fenomenala affärsidéer, varför inte haka på någon annans? Det blir allt vanligare med externa leverantörer som skapar tillbehör, skal och överdrag till befintliga produkter. Bemz har kört överdrag till IKEA-soffor ett tag, nu lanserar svenska The Cover designade skåpluckor till IKEA-stommar.

  Piggybacking på IKEA

  Piggybacking på IKEA

 7. Fuldesign – När alla vill maxa sin polerade yta så kan det kännas jobbigt att hänga med i jakten på det perfekta hemmet. Varför inte gå åt diametralt motsatt håll? Fuldesign heter företaget som satsar på just ful design. Fast med glimten i ögat.
  Skoj tavlor för (det modiga) hemmet

  Skoj tavlor för (det modiga) hemmet

  Gatstenar i tyg gör inte ont

  Gatstenar i tyg gör inte ont

  Glittersoldater

  Glittersoldater


Postad i Allmänt | Comments Off on 7 trender från Hem och villa

Sorry, comments for this entry are closed at this time.