Automatisering pågår

July 31, 2010

I tidigare nyhetsbrev har jag skrivit om hur automatiseringen breder ut sig i Japan. Här är ett exempel från Budapest med ett helautomatiskt parkeringsgarage. Kanske inte raketfysik, men i alla fall logistikfysik. Enkla manuella jobb försvinner kontinuerligt. Att bara ha en enkel grundutbildning och halvdana betyg betyder idag att man inte får något jobb. För dessa jobb finns inte kvar. Man kan inte börja på “bruket” som kanske andra i familjen tidigare gjort. Dessa jobb har försvunnit och de nya kräver en helt annan typ av kompetens.


Taggar:
Postad i Ekonomi | 1 kommentar »


1 kommentar på “Automatisering pågår”

  1. Av Jonas Aug 17, 2010 | Svara på inlägg

    Vi har ett (minst) helautomatiskt parkeringsgarage i Stockholm också, på Rörstrandsgatan. Det sparar plats men tar väl egentligen inte bort några jobb då man i vanliga fall får parkera sin bil själv…

Sorry, comments for this entry are closed at this time.