Exempel på nya gränssnitt

June 29, 2009

I Japan passade jag på att köpa en Tuttuki Bako. Det får väl nästan klassas som en leksak men själva funktionen är rätt intressant. Genom att stoppa in fingret i en låda dyker det upp på en display. Man kan sedan manipulera olika digitala objekt “inne i lådan”. Allt som försiggår visas förstås på skärmen. Låter det förvirrat? Kolla videon nedan.

Il nuovo erede del Tamagotchi
Uploaded by GalloGiusto. – Discover more science and tech videos.

Den intressanta med denna typ av gränssnitt är att det inte är glasklart var människan slutar och datorerna börjar. Att datorerna blir allt bättre att känna av människor är förstås en mycket intressant utveckling.  På E3 nyligen visade Microsoft upp framtiden för gränssnitt. De har sneglat på Nintendo Wii i det att människans rörelser styr vad som sker, men de har tagit det ett steg längre genom att helt skippa fjärrkontrollen. Med hjälp av gester styr man istället vad som sker. Videon nedan är grym.


Taggar: ,
Postad i Teknik | Comments Off on Exempel på nya gränssnitt

Sorry, comments for this entry are closed at this time.