Tigrar i mitt vardagsrum

May 1, 2009

Jag har tidigare skrivit om att fysiska platser knyts ihop på olika sätt. Ett annat kul exempel på detta som jag kom över var Webbkameror.se. De har monterat upp kameror runt om i Sverige så att man kan se väder och trafik i olika städer, hur snötillgången är i skidorterna, hur greenerna ser ut på golfbanorna eller hur byggen som Bottniabanan fortskrider. Det kanske fräckaste är djurkamerorna där man live kan följa tigrarna på Kolmården via tio olika kameror. Även delfiner, pingviner, apor och hajar går att följa. För den som inte tycker om stängsel så kan man få en överblick över Hornborgasjön eller hur Norrbyströmmen ser ut för flugfiske.

Detta är en så kallad envägstrend när utvecklingen bara kan gå åt ett håll. Det kommer bara kunna bli fler kameror och med bättre kvalitet. Avstånden krymps och vi kommer allt närmare avlägsna platser i våra hem. När vi snart kan printa ut maten i skrivaren kommer vi knappt att behöva lämna dem alls i framtiden…

 

Tigrar i Kolmårdens djurpark direkt hem till min dator

Tigrar i Kolmårdens djurpark direkt hem till min dator


Taggar:
Postad i Teknik | 1 kommentar »
  1. 1 Trackback(s)

  2. Aug 28, 2009: Framtidsbloggen » Blog Archive » Fönstershopping får en ny innebörd

Sorry, comments for this entry are closed at this time.