Fysiska platser knyts ihop (del 1)

April 14, 2009

Hitta.se som nu har lagt till den mycket fiffiga funktion som gör att man kan se och nästintill uppleva omgivningen på en viss plats. Tjänsten utgår från kartan och man kan navigera sig fram till en plats för att se hur denna ser ut. Det smarta är att man sedan kan vrida sig 360 grader för att få en vidare uppfattning och stadsbilden. Bilderna tas av en bil som kör runt med en kamera på taket med ett flertal linser. Dessa foton sys sedan ihop med mjukvara. Man kan dessutom navigera – eller virtuellt promenera – längs gatorna och på så sätt få en närvarokänsla.

Hitta.se visar upp grannskapen

Hitta.se visar upp grannskapen

Funktionen är inte på något sätt ny. Google Street View har erbjudit den i flera år, men bara i storstäder. I England har medborgare protesterat i vissa kvarter och visst är integritetsaspekten relevant att ta i beaktande. Ett kanske inte så lyckat exempel från Googles lösning nedan.

Det finns tillfällen då man inte vill vara med på internet...

Det finns tillfällen då man inte vill vara med på internet...


Taggar: , ,
Postad i Internet, Teknik | 2 kommentarer »
  1. 2 Trackback(s)

  2. May 1, 2009: Framtidsbloggen » Blog Archive » Tigrar i mitt vardagsrum
  3. Aug 28, 2009: Framtidsbloggen » Blog Archive » Fönstershopping får en ny innebörd

Sorry, comments for this entry are closed at this time.