Användargenererad reklam på gång

April 29, 2009

Användargenererat innehåll har blivit allt vanligare på nätet. Men användargenererad reklam har vi inte sett så mycket av. Adam Curry var rätt tidigt ute för ett par år sedan med att låta sina radiolyssnare spela in reklamjinglar och utlysa tävlingar. Några andra som försökte var Dove som uppmanade YouTube-användare att göra reklamfilmer åt dem. Dom slaktades brutalt. “Keep your commercial shit out of here” var en av reaktionerna. Och det blev inte bättre av de stängde av kommentarsfunktionen och därmed bröt mot nästa tabu. Det är inte lätt att hänga med kidsen på skolgården om man är vuxen.

Ett av de senaste försöken är Current TVs VCAM – Viewer Created Ad Messages. Genom att införa vinster till de bidrag som röstas fram av andra besökare på webbplatsen införs ett nytt incitament. Sajtens sponser kan också välja ut videos de själva vill belöna med upp till en halv miljon kronor. Inte konstigt att unga konstnärer flockas för att bli framröstade. Eller bara få synas lite i rampljuset. 


Taggar: ,
Postad i Reklam | 1 kommentar »
  1. 1 Trackback(s)

  2. Apr 30, 2009: Framtidsbloggen » Blog Archive » Amatörernas århundrade

Sorry, comments for this entry are closed at this time.