Amatörernas århundrade

April 30, 2009

Gårdagens inlägg handlade om trenden med användargenererad reklam. Och det finns fler exempel på företag som erbjuder olika former av monetär ersättning till kreativa personer på nätet. Ett exempel är Tailsweep som erbjuder bloggare att tjäna pengar på reklam. Genom att bli medlem i deras annonsnätverk kan man som bloggare visa reklam anpassad till bloggens innehåll och därmed tjäna en extra hacka. Enligt Tailsweep har de över 35 miljoner sidvisningar per vecka i annonsnätverket.

Båda fenomenen är intressanta. De tar fasta på att användargenererat innehåll inte enkom måste produceras altruistiskt, utan att det faktiskt går att hitta affärsmodeller som bär. Det är sannolikt att fler aktörer kommer att hitta modeller där man på olika sätt kan belöna UGC-innehåll, vilket möjligen kan sätta ännu mer press på traditionella företag. Det skulle också kunna leda till helt nya arbeten där privatpersoner blir ett med sina intressen. Man tjänar fickpengar eller varför inte en heltidslön på att skapa reklamfilmer, blogga eller andra kreativa sysslor. Det är så sant som det är sagt: det är amatörernas århundrade nu!


Taggar: ,
Postad i Ekonomi, Reklam | Comments Off on Amatörernas århundrade

Sorry, comments for this entry are closed at this time.