“Våra politiker är digitala analfabeter”

November 13, 2008

Så löd titelförslaget på min senaste krönika i Metro Teknik. Men det ansågs nog lite väl vulgärt. Eller uppriktigt. Förslaget ändrades till “Kommer vi att le åt IT-lagarna om tio år?”. Långt ifrån lika slagkraftigt, men det får väl duga.

Men texten är i alla fall intakt. Och viktig. För politikerna försöker i många och mycket reglera något de inte förstår. Och visst, det är väl kanske inte någon som egentligen förstår exakt hur IT håller på att förändra vårt samhälle. Metaforer som “skjuta på rörligt mål” eller “måla av en kameleont i rörelse” kan väl beskriva hela lagstiftningen kring IT-frågorna. Men det hindrar ju inte att man som politiker bättre försöker sätta sig in i vad majoriteten av svenskarna spenderar drygt 2 timmar om dagen med. Det vill säga: Le Net.

Läs hela krönikan i Metro Teknik och se kommentarer.


Taggar: ,
Postad i Internet, Teknik | Comments Off on “Våra politiker är digitala analfabeter”

Sorry, comments for this entry are closed at this time.