Köp den här produkten nu!

November 17, 2008

Jag har tidigare skrivit om det faktum att konsumenter bombarderas med 6 500 kommersiella budskap varje dag.

Med så många budskap så går uppmärksamheten ofta förlorad. Med tanke på hur många av dessa löften som är falska, felaktiga eller bara allmänt irriterande (någon som fått mail från vi@gra.com?) så är det inte konstigt att konsumenterna slutar att tro på vad de ser och hör.

Många företag använder fortfarande argument på temat ”vår produkt är bättre” eller försöker på annat sätt att berätta för kunderna vad de ska tycka. Två exempel är Spanair: ”Det är dags att flyga till Spanien med Spanair” och Tallink: ”Det är trendigt att åka kryssning”. Att berätta för dagens konsumenter vad som är inne är dömt att misslyckas. Unga speciellt är misstänksamma mot olika sorters auktoriteter. Att försöka sälja på dem en åsikt eller berätta vad som är trendigt är en väg som inte längre fungerar. 


Taggar:
Postad i Reklam, Socialt och värderingar | Comments Off on Köp den här produkten nu!

Sorry, comments for this entry are closed at this time.