Interaktiv TV har fått sitt stora genomslag

October 27, 2008

Minns ni interaktiv TV? Tittarna skulle ges möjlighet att själva påverka TV-programmen genom att rösta vilket slut en film skulle få. Mottagandet var rätt svalt. Men det hela var rätt tänkt, det var bara genomförandet som var felaktigt. Idén att involvera publiken är ju något som senare har fått ett rejält uppsving. Och interaktiv TV har äntligt fått sitt stora genomslag, det är i själva verket den största underhållningsgenren av dem alla. Även om begreppet interaktiv TV inte används. Istället kallar vi det för dataspel.

Medan dataspel tidigare var en pixlig gubbe som skulle springa över en väg utan att bli påkörd, så har det utvecklats till filmiska tredimensionella världar. Senast i raden av coola spel är rollspelet Fable 2. I spelet byggs en fantasivärld upp där man förutom att slå ihjäl drakar och banditer kan förbättra sina färdigheter, bygga sin image, träffa en partner, köpa hus och föda barn. Spelarens fria val formar karaktären under åren som går. Man kan börja som ung kvinna för att vid äventyrets slut vara en skröplig matrona. Spelaren är publik och regissör på samma gång. Om inte detta är interaktiv TV så vet jag inte vad det kan vara.
Fable 2


Taggar: ,
Postad i Massmedier, Teknik | Comments Off on Interaktiv TV har fått sitt stora genomslag

Sorry, comments for this entry are closed at this time.