En kreativ revolution

October 29, 2008

Idag åt jag lunch med Ted Valentin. Han driver flera olika webbsajter och får nästan sägas vara definitionen på en miniprenör – en person som i egen regi bygger upp framgångsrika affärer. Ted lanserar flera webbsajter i månaden, en av senaste är Annonskartan som geografiskt illustrerar var olika föremål säljs någonstans. Ingen idé längre att kuska ut till Upplands Väsby om du ska köpa en begagnad iPhone och bor i Tyresö. Istället letar man snabbt upp den mest närbelägna säljaren. För den som är riktigt köpsugen kan man till och med utgå från platsen man står på och se efter vilka prylar som säljs i närområdet.

Ted brinner inte bara för sitt eget entreprenörskap utan ser även att detta är den väg den stora massan kan komma att gå. Ungdomarna som växer upp idag har tillgång till en uppsjö verktyg för att billigt skapa egna verksamheter. Ted förutspår en kreativ revolution där allt fler kommer att skapa webbtjänster. ”Det är så enkelt numera. Alla kan bli miljonärer på Internet!” säger han. Och kanske är det så att miniprenörernas tid är kommen. Kanske blir fler och fler månskensföretagare och börjar förverkliga sina drömmar om att starta eget. Och, som Ted påpekar, kanske är det inte Volvo och Ericsson som leder oss ut ur krisen, utan ett stort antal miniprenörer. Sverige kan inte längre lita till kolosserna, utan behöver din och min hjälp!

För mer tankar om miniprenörer, se min krönika i Metro Teknik.


Taggar: ,
Postad i Företagande | Comments Off on En kreativ revolution

Sorry, comments for this entry are closed at this time.