Assvertising – när allt är tillåtet för att synas

October 25, 2008

Nyligen föreläste jag för ICAs marknadsavdelning. Bland annat sa jag att vi nås av ungefär 5 000 kommersiella budskap dagligen. De rättade mig snabbt: ”det är 6 500 kommersiella budskap dagligen”, sa de med en mun. Jag antar att de om några borde veta. Det är hur som helst en faslig massa reklam och annonser som vi ständigt möts av.

Och knappast lär det bli färre budskap. Utvecklingen tycks eskalera när vi får fler och fler kanaler. Anders Dalenius på byrån Draft FCB säger att vi har fått “tusen procent” fler mediekanaler bara under de senaste åren. Kontemplera gärna över följande långt ifrån kompletta lista ett tag: radio, TV, dagspress, fackpress, gratistidning, bilagor, DR, biograf, mässor, stortavlor, hyllvippor, golvreklam, text-TV, vykort, tåg-TV, mobil-TV, kultursponsring, biljetter, sms, e-post, banners, webb-tv, RSS, datorspel, butiks-TV, holografi, flygplansstolsbrickor, bensinpumpar, uttagsautomater, virtuella världar, communities, produktplacering, GPS, e-mässor, konceptbutik, RDS-bilradio och gerillamarknadsföring.

Lägg därtill det nya greppet från USA med ”assvertising”. Bilden nedan behöver ingen ytterligare förklaring antar jag. Kvinnoförnedrande? Definitivt. Uppseendeväckande? Absolut. Att bli mer extrem är ett sätt att nå igenom det dagliga bruset och sticka ut bland de övriga 6 499 kommersiella budskapen.

Assvertising

Assvertising


Postad i Reklam | Comments Off on Assvertising – när allt är tillåtet för att synas

Sorry, comments for this entry are closed at this time.